I dag skal vi lage en herlig kidneybønnebowl med mange gode smaker. Vi starter med å koke ris med hvitløk, før vi lager en knasende chili- og cashewtopping med honning, hvitløk og lime. Kidneybønnene stekes med hoisinsaus, soyasaus og honning. Deretter bygger vi en nydelig bowl med ris, bønner, sukkererter og avokado, og topper med med svart sesammajones og chili- og cashewtopping.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Lime
1 stk
Avokado
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Kidneybønner
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
½ g
Chiliflak
25 g
Honning
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Sukkererter
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
150 g
Langkornet hvit ris
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en ny kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Del avokado i to, fjern steinen, ta innmaten ut med ei skje og skjær i tynne skiver.
Skyll kidneybønner.
Grovhakk cashewnøtter.
Del sukkererter i to på langs.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek cashewnøtter i 2-3 min, til lett ristet.
Fjern fra varmen og rør inn chiliflak [1/2 pakke, 2P]. Avkjøl litt, og rør inn limesaft [1/2 ss | 1 ss] og halvparten av honningen. Krydre med en klype salt og pepper og overfør til en liten skål.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.
Varm opp stekepannen på middels høy varme, og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek kidneybønner i 1-2 min.
Senk til lav varme. Tilsett hoisinsaus, soyasaus, vann [2 ss | 4 ss] og resterende honning. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm. Fjern fra varmen.
Vask sukkererter og fjern stilken.
Legg sukkererter i en ildfast skål og dekk med kokende vann. La stå i 1-2 min, til myknet. Hell av vannet.
Bland sukkererter, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kidneybønner, sukkererter og avokado. Krydre avokado med en klype salt.
Drypp over svart sesammajones og avslutt med sterk cashewtopping.