topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinstekte kidneybønner

Hoisinstekte kidneybønner

med fersk avokado og sterk cashewtopping

I dag skal vi lage en herlig kidneybønnebowl med mange gode smaker. Vi starter med å koke ris med hvitløk, før vi lager en knasende chili- og cashewtopping med honning, hvitløk og lime. Kidneybønnene stekes med hoisinsaus, soyasaus og honning. Deretter bygger vi en nydelig bowl med ris, bønner, sukkererter og avokado, og topper med med svart sesammajones og chili- og cashewtopping.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Sesam
Soya
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Lime

1 stk

Avokado

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

½ g

Chiliflak

25 g

Honning

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Sukkererter

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier877 kcal
Energi (kj)3671 kj
Fett40.1 g
Mettet fett7.7 g
Karbohydrater94 g
Sukker21 g
Protein18.8 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann.

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en ny kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Del avokado i to, fjern steinen, ta innmaten ut med ei skje og skjær i tynne skiver. 

Skyll kidneybønner.

Grovhakk cashewnøtter.

Del sukkererter i to på langs.

Lag cashewtopping
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek cashewnøtter i 2-3 min, til lett ristet.

Fjern fra varmen og rør inn chiliflak [1/2 pakke, 2P]. Avkjøl litt, og rør inn limesaft [1/2 ss | 1 ss] og halvparten av honningen. Krydre med en klype salt og pepper og overfør til en liten skål.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Stek kidneybønner
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme, og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek kidneybønner i 1-2 min.

Senk til lav varme. Tilsett hoisinsaus, soyasaus, vann [2 ss | 4 ss] og resterende honning. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm. Fjern fra varmen.

Forbered sukkererter
5

Vask sukkererter og fjern stilken.

Legg sukkererter i en ildfast skål og dekk med kokende vann. La stå i 1-2 min, til myknet. Hell av vannet.

Bland sukkererter, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kidneybønner, sukkererter og avokado. Krydre avokado med en klype salt.

Drypp over svart sesammajones og avslutt med sterk cashewtopping.