Overrask familien eller middagsgjestene med denne nydelige fiskeretten. Vi ovnsbaker laks med smør og honning- og sennepsdressing så den blir både smaksrik og saftig. Som tilbehør koker vi poteter til de blir møre, før vi vender dem i creme fraiche, majones og dill. Retten gjøres komplett med en lukrativ pæresalat med rødbeter, ruccola og ristede hasselnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
500 g
Bakepotet
1 pose
Dill
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
40 g
Ruccola
½ stk
Rødbeter, ferdigkokte
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)
1 stk
Pære
½ stk
Sitron
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett kjele til side under lokk.
I mellomtiden, halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Finhakk dill.
Skyll ruccola.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Skjær rødbete [1/2 stk, 2 P] i 1 cm store biter.
Grovhakk hasselnøtter.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Skjær smør [1 ss | 2 ss] i små biter.
Plasser laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Smør over honning- og sennepsdressing og topp med smørbiter.
Legg hasselnøtter på et nytt stekebrett med bakepapir.
Bak hasselnøtter og laks i ovnen i 9-10 min, til laks er gjennomstekt og hasselnøtter er ristede.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
Bland pære, rødbete, ruccola og hasselnøtter i dressing rett før servering.
Bland potet med creme fraiche, majones, dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en kype pepper.
Anrett kremet potet, pæresalat og laks på tallerkener.
Øs over resterende saus fra den ildfaste formen.