Honning- og soyaglaserte kjøttboller med hvitløksris og knasende rødkålsslaw.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
150 g
Rødkål
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
½ stk
Lime
1 stk
Agurk
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
Bland kjøttdeig, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Fukt hendene og form kjøttboller (4 stk. per person). Overfør til en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller under omrøring i 10-12 min, til brunet og gjennomstekt.
Senk til middels varme når de begynner å få stekeskorpe. Overfør til en tallerken.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Riv gulrot (uskrelt).
Skjær agurk i 1 cm staver.
Del lime i to.
Bland rødkål, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett limesaft i en skål. Gni rødkål med fingrene og sett til side. Bland inn agurk og gulrot rett før servering.
Bland vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en skål, til klumpefri.
Vask stekepannen og varm den opp på middels høy varme.
Tilsett honning- og ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], soyasaus og melblandingen. Kok i 1-2 min, eller til tyknet. Bland inn kjøttboller.
Rør opp risen rett før servering.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kjøttboller og saus.
Server rødkålslaw ved siden av.
Press over en skvett limesaft.