Honning- og soyaglaserte kjøttboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyaglaserte kjøttboller

Honning- og soyaglaserte kjøttboller

med hvitløksris og knasende rødkålslaw

Honning- og soyaglaserte kjøttboller med hvitløksris og knasende rødkålsslaw.

Tags:
Under 650 kcal
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

150 g

Rødkål

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

½ stk

Lime

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier641 kcal
Energi (kj)2680 kj
Fett22.4 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater74.5 g
Sukker21.3 g
Protein34.1 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

Lag kjøttboller
2

Bland kjøttdeig, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Fukt hendene og form kjøttboller (4 stk. per person). Overfør til en tallerken.

Stek kjøttboller
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller under omrøring i 10-12 min, til brunet og gjennomstekt.

Senk til middels varme når de begynner å få stekeskorpe. Overfør til en tallerken.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland rødkålslaw
4

Riv gulrot (uskrelt).

Skjær agurk i 1 cm staver.

Del lime i to.

Bland rødkål, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett limesaft i en skål. Gni rødkål med fingrene og sett til side. Bland inn agurk og gulrot rett før servering.

Lag saus
5

Bland vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en skål, til klumpefri.

Vask stekepannen og varm den opp på middels høy varme.

Tilsett honning- og ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], soyasaus og melblandingen. Kok i 1-2 min, eller til tyknet. Bland inn kjøttboller.

Rør opp risen rett før servering.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kjøttboller og saus.

Server rødkålslaw ved siden av.

Press over en skvett limesaft.