I dag skal vi blande mange fantastiske smaker på én og samme tallerken. En luftig jasminris kikerter stekt i honning og soyasaus kombinert med tomat, kål og avokado. En smakseksplosjon full av farger og gode ingredienser. Alt toppes med asiatisk majones, chili og en skvett limesaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Lime
1 pakke
Kikerter
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
12.5 g
Honning
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 pose
Koriander
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Avokado
1 stk
Vårløk
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ stk
Rød chili
1 stk
Tomat
150 g
Jasminris
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Skyll kikerter under kaldt vann i en sil.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kikerter i 5 min, og skru ned til lav varme.
Tilsett asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P], honning [1/2 pakke, 2P], soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær tomat i 1 cm tykke biter.
Halver avokado, fjern steinen og skjær i tynne skiver.
Grovhakk koriander (med stilk).
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].
Finhakk vårløk.
Bland kålblanding, olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en ny skål.
Tilsett vårløk i kjelen med ris og rør godt.
Tilsett koriander og en skvett limesaft i stekepannen med kikerter og bland godt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Fordel kikerter, tomat, kålsalat og avokado over risen.
Drypp over asiatisk majones. Strø over chili.
Press over en skvett limesaft.