Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
125 g
Cherrytomater
1 stk
Sitron
½ g
Oregano, tørket
200 g
Halloumi
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
25 g
Honning
60 g
Salatblanding
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites (ca. 1/2 cm). Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*. Strø over oregano [1/2 pakke, 2P] og sitronskall. Krydre med en klype salt og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylden. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Halver cherrytomater. Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min. Finhakk eller press hvitløk. Riv halvparten av agurken. Skjær resterende agurk i tynne skiver.
Skjær halloumi i 2 biter per person. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.
Bruk hendene dine til å presse ut vannet av revet agurk over vasken. Bland yoghurt, hvitløk og agurk i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland agurkskiver, ovnsbakte tomater, salatblanding, en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje* i en annen skål.
Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek halloumi i 2 min på hver side. Tilsett honning og en skvett sitronsaft det siste minuttet. Snu halloumi forsiktig for å dekke i saus.
Fordel halloumi, pommes frites og tomatsalat i dype tallerkener. Drypp over litt tzatziki og server limebåter på siden.