Hvit naan-pizza med bønnepuré og karamellisert løk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Cannellinibønner
2 stk
Hvitløk
125 g
Cherrytomater
½ stk
Sitron
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Naanbrød
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
1 stk
Rødløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
40 g
Ruccola
10 g
Solsikkefrø
1 stk
Pære
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1.5 ts
Sukker (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Hell av væsken og skyll cannellinibønner. Finhakk eller press hvitløk. Skjær cherrytomateri halve. Del sitron i to. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Tilsett bønner og vann* [2 ss | 4 ss] i en skål. Mos grundig med en potetmoser eller gaffel. Rør inn halvparten av finrevet ost, hvitløk, olivenolje* [1 ss | 2 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*.
Legg naanbrød på et stekebrett med bakepapir. Smør på bønnepuré og strø over revet mozzarella. Fordel cherrytomater jevnt. Stek i ovnen i 10-12 min, eller til gyllent brød og brunet ost. VIKTIG: Hold et øye med pizzaen da den kan brunes raskt.
Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 5-6 min, rør jevnlig. Tilsett balsamico, vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1,5 ts | 3 ts] og en klype salt*. Bland godt. Kok i ytterligere 3-5 min, til mørk og klebrig.
Visp sitronsaft [1 ts | 2 ts], sukker* [1 ts | 2 ts], olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* i en skål. Smak til med mer sitronsaft. Skjær pære i kvarte, fjern frøene og skjær i tynne skiver. Bland ruccola, pære og vinaigrette i skålen. Strø over solsikkefrø [½ pakke, 2P] og resterende finrevet ost.
Anrett naan-pizza på tallerkener. Topp med karamelliserte løk. Strø over revet basilikum. Server pære- og ruccolasalat på siden.