topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hyse i ingefærsaus

Hyse i ingefærsaus

med sesamstekte grønnsaker og sitrongressris

Lyst på en kreativ vri på en norsk fiskeklassiker? Vi har satt sammen en nydelig middag bestående av ris kokt med sitrongress, stekte grønnsaker med sesamfrø og hvitløk samt pannestekt hyse stekt i smør og ingefærsaus.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

1 stk

Pak choi

150 g

Langkornet hvit ris

5 g

Ingefærpasta

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

1 stk

Sitrongress

1 pose

Koriander

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier622 kcal
Energi (kj)2603 kj
Fett19.4 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater71 g
Sukker6.9 g
Protein37.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress med en kjevle.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.

Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

Fjern sitrongress.

TIPS: Ikke fjern lokkets mens risen hviler. 

Lag saus
2

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Del lime i to.

Grovhakk koriander.

Bland limesaft [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], koriander, ingefærpasta [1/2 pose, 2P], chili og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, grovhakk pak choi.

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 3-4 min, eller til løken begynner å bli myk.

Tilsett pak choi, gulrot, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sesamfrø og hvitløk. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Overfør til en stor skål, dekk til med folie og sett til side.

Stek fisk
5

Vask stekepannen. Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Tilsett og smelt smør [1 ss | 2 ss]. Fjern fra varmen og tilsett saus. Rør godt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og blir matt i fargen.

Server
6

Fordel og press hver porsjon ris ned i en liten skål. Sett en tallerken over skålen og vend om for å lage en pukkel av ris. 

Legg fisk og grønnsaker ved siden av i seksjoner.

Hell saus fra pannen over fisken.