Lyst på en kreativ vri på en norsk fiskeklassiker? Vi har satt sammen en nydelig middag bestående av ris kokt med sitrongress, stekte grønnsaker med sesamfrø og hvitløk samt pannestekt hyse stekt i smør og ingefærsaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 stk
Pak choi
150 g
Langkornet hvit ris
5 g
Ingefærpasta
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitrongress
1 pose
Koriander
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
Bank sitrongress med en kjevle.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.
Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
Fjern sitrongress.
TIPS: Ikke fjern lokkets mens risen hviler.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Del lime i to.
Grovhakk koriander.
Bland limesaft [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], koriander, ingefærpasta [1/2 pose, 2P], chili og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.
I mellomtiden, grovhakk pak choi.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 3-4 min, eller til løken begynner å bli myk.
Tilsett pak choi, gulrot, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sesamfrø og hvitløk. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.
Overfør til en stor skål, dekk til med folie og sett til side.
Vask stekepannen. Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Tilsett og smelt smør [1 ss | 2 ss]. Fjern fra varmen og tilsett saus. Rør godt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og blir matt i fargen.
Fordel og press hver porsjon ris ned i en liten skål. Sett en tallerken over skålen og vend om for å lage en pukkel av ris.
Legg fisk og grønnsaker ved siden av i seksjoner.
Hell saus fra pannen over fisken.