Sataysaus er en krydret indonesisk saus. I denne oppskriften blander vi den med rødløk, gulrot, kokosmelk, soyasaus og indiske krydder til vi får en fyldig saus som er rik på smak. Deretter tilsetter vi hysefileter i pannen og lar de putre mens vi tilbereder luftig jasminris. Garner herligheten med et dryss salte peanøtter og fersk koriander, press over limesaft og nyt et ordentlig herremåltid.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
4 g
Mild Mahal
200 ml
Kokosmelk
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Fjern kjelen fra varme og la hvile i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek rødløk og gulrot i 2-3 min, til myknet.
Tilsett Mild Mahal og stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett kokosmelk, sataysays, soyasaus, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La putre i 1-2 min.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Tilsett fisk til sausen, og senk til middels varme. Stek under lokk i 4-5 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Bruk folie hvis du ikke har lokk.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, finhakk peanøtter.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Grovhakk koriander.
Anrett ris, hyse og saus på tallerkener.
Dryss over koriander og peanøtter, og press over limesaft.