De dagene hvor solen har gjemt seg, trenger vi varmende kosemat som blir slukt av hele familien. I dag lager vi en mild linsekarri som serveres med en søt aprikoschutney og creme fraiche. Linsekarrien består av ovnsbakt blomkål og gulrot, som blir kokt sammen med røde linser, kokosmelk, hvitløk og deilige indiske krydder.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
275 g
Blomkål
200 ml
Kokosmelk
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
8 g
Mild Mahal
1 stk
Løk
1 g
Chiliflak
2 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
4 g
Grønnsaksbuljong
150 g
Basmatiris
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
2.5 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Smør (steg 3)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke halvmåner. Fordel blomkål, gulrot og halvparten av Mild Mahal på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt og bak i ovnen i 25-30 min.
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skyll røde linser. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett løk og stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk, resterende Mild Mahal og en klype chiliflak (hvis ønskelig) og stek i 1 min.
Tilsett linser, kokosmelk, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i kjelen. Kok opp og deretter senk til lav varme, og la putre under lokk i 10-12 min. Ta av lokket og la putre i ytterligere 5-6 min, til linsene er møre.
Bland ovnsbakte grønnsaker og soyasaus [1/2 pakke, 2P] med linser når de er ferdige. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk koriander.
Anrett ris og blomkålskarri med linser og grønnsaker i dype tallerkener. Pynt med koriander og topp med aprikoschutney og en klatt creme fraiche.