topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk blomkålskarri

Indisk blomkålskarri

med røde linser og søt aprikoschutney

I dag lager vi en mild blomkålskarri med røde linser, som serveres med en søt aprikoschutney og creme fraiche. Blomkålskarrien består av ovnsbakt blomkål og gulrot, som blir kokt sammen med røde linser, kokosmelk, hvitløk og deilige indiske krydder. Vi serverer herlighetene med en søt aprikoschutney og kjølende creme fraiche.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

1 stk

Gulrot

8 g

Mild Mahal

150 g

Basmatiris

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

1 g

Chiliflak

200 ml

Kokosmelk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Smør (steg 3)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier922 kcal
Energi (kj)3857 kj
Fett38.5 g
Mettet fett27.7 g
Karbohydrater108.8 g
Sukker20.3 g
Protein26.5 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak blomkål og gulrot
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke halvmåner. Fordel blomkål, gulrot og halvparten av Mild Mahal på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

Kok ris
2

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Stek løk
3

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skyll røde linser i en sil. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett løk og stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk, resterende Mild Mahal og en klype chiliflak (hvis ønskelig) og stek i 1 min.

Kok linser
4

Tilsett linser, kokosmelk, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i kjelen. Kok opp og deretter senk til lav varme, og la putre under lokk i 10-12 min. Ta av lokket og la putre i ytterligere 5-6 min, til linsene er møre.

Hakk koriander
5

Bland ovnsbakte grønnsaker og soyasaus [1/2 pakke, 2P] med linser når de er ferdige. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk koriander.

Server
6

Anrett ris og blomkålskarri med linser og grønnsaker i dype tallerkener. Pynt med koriander. Topp med aprikoschutney og en klatt creme fraiche.