I dag lager vi en mild blomkålskarri med røde linser, som serveres med en søt aprikoschutney og creme fraiche. Blomkålskarrien består av ovnsbakt blomkål og gulrot, som blir kokt sammen med røde linser, kokosmelk, hvitløk og deilige indiske krydder. Vi serverer herlighetene med en søt aprikoschutney og kjølende creme fraiche.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
275 g
Blomkål
200 ml
Kokosmelk
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
8 g
Mild Mahal
1 stk
Løk
1 g
Chiliflak
2 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
150 g
Basmatiris
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
2.5 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Smør (steg 3)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke halvmåner. Fordel blomkål og gulrot et stekebrett med bakepapir. Krydre med halvparten av Mild Mahal. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skyll røde linser i en sil. Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett løk og stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk, resterende Mild Mahal og en klype chiliflak (hvis ønskelig) og stek i 1 min.
Tilsett linser, kokosmelk, vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i kjelen. Kok opp og deretter senk til lav varme, og la putre under lokk i 10-12 min. Ta av lokket og la putre i ytterligere 5-6 min, til linsene er møre.
Bland ovnsbakte grønnsaker og soyasaus [1/2 pakke, 2P] med linser når de er ferdige. Smak til med salt og pepper. Grovhakk koriander.
Anrett ris og blomkålskarri med linser og grønnsaker i dype tallerkener. Pynt med koriander. Topp med aprikoschutney og en klatt creme fraiche.