topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk blomkålskarri

Indisk blomkålskarri

med grønne linser og hvitløkstortilla

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Denne gode gryteretten inneholder grønne linser, blomkål, hvitløk og masse gode krydder. Vi pynter karrien med granateplefrø og fersk koriander, og serveres med sprø hvitløkstortillas.

Tags:
Rask
Vegetar
Plantebasert
Allergener:
Sennep
Selleri
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Grønne linser

275 g

Blomkål

250 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Granateple

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier813 kcal
Energi (kj)3402 kj
Fett49.5 g
Mettet fett26.3 g
Karbohydrater67.9 g
Sukker14.7 g
Protein17.6 g
Natrium550 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok blomkål
1

Sett ovnen på 220ºC/200ºC (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann. 

Skjær blomkål i 2 cm buketter.

Kok blomkål i 4-5 min, eller til myke med litt tyggemotstand. Overfør til en skål og krydre med en klype salt og pepper. 

Forbered tortillabrød
2

Finhakk eller press hvitløk.

Bland halvparten av hvitløken, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en liten skål.

Skjær tortillabrød i fire og fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over hvitløksoljen og sett til side.

Stek linser
3

Skyll linser.

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i kjelen på middels varme.

Stek linser, Mild Mahal, Gul karripasta og resterende hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kokosmelk
4

Rør inn kokosmelk, grønnsaksbuljong, blomkål og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp, og la putre til servering, ca. 5 min.

Sett stekebrettet med tortillabrød i ovnen og stek i 3-5 min, til gjennomvarm og ristet.

Forbered råvarer
5

Plukk korianderblader.

Rull granateple hardt mellom hendene. Dette løsner frøene. Skjær granateple [1/2 stk, 2P] i to. Fyll en bolle med vann, og plukk løs frøene under vann. La frøene synke til bunnen og fjern det hvite flytende på toppen. Hell ut vannet og behold frøene.

TIPS: Ved å skrelle granateple under vann, unngår du at hele kjøkkenet blir rosa.

Server
6

Anrett blomkålskarri i dype tallerkener.

Pynt med granateplefrø og fersk koriander.

Server hvitløkstortilla ved siden av.