Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Denne gode gryteretten inneholder grønne linser, blomkål, hvitløk og masse gode krydder. Vi pynter karrien med granateplefrø og fersk koriander, og serveres med sprø hvitløkstortillas.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Grønne linser
275 g
Blomkål
250 ml
Kokosmelk
4 g
Mild Mahal
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Granateple
1 pose
Koriander
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Hvitløk
2 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220ºC/200ºC (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær blomkål i 2 cm buketter.
Kok blomkål i 4-5 min, eller til myke med litt tyggemotstand. Overfør til en skål og krydre med en klype salt og pepper.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland halvparten av hvitløken, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en liten skål.
Skjær tortillabrød i fire og fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over hvitløksoljen og sett til side.
Skyll linser.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i kjelen på middels varme.
Stek linser, Mild Mahal, Gul karripasta og resterende hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Rør inn kokosmelk, grønnsaksbuljong, blomkål og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp, og la putre til servering, ca. 5 min.
Sett stekebrettet med tortillabrød i ovnen og stek i 3-5 min, til gjennomvarm og ristet.
Plukk korianderblader.
Rull granateple hardt mellom hendene. Dette løsner frøene. Skjær granateple [1/2 stk, 2P] i to. Fyll en bolle med vann, og plukk løs frøene under vann. La frøene synke til bunnen og fjern det hvite flytende på toppen. Hell ut vannet og behold frøene.
TIPS: Ved å skrelle granateple under vann, unngår du at hele kjøkkenet blir rosa.
Anrett blomkålskarri i dype tallerkener.
Pynt med granateplefrø og fersk koriander.
Server hvitløkstortilla ved siden av.