Dhal chaat er en indisk linsesalat som er veldig populær som gatemat. I dag lager vi den i form av en smakfull currygryte med fargerike toppinger. Vi lager dhal med røde linser og matfløte, og smaksetter den med ingefærpasta og våre egne krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Deretter topper vi gryten med krutonger av ristede pitabrød, syltet rødløk, grovhakket tomat, fersk koriander og granateple.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
5 g
Ingefærpasta
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
4 g
Curry-On
½ stk
Granateple
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Tomat
1 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Koriander
4 g
Mild Mahal
½ stk
Aubergine
1 stk
Rødløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til vegetarprotein
½ ss
Olje til steking
2 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødløk i tynne, halve skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend inn rødløk og sett skålen til side.
Skjær aubergine i 2 cm store biter, og plasser på en side av et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, salt og pepper.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til mør og gyllen.
Finhakk løk.
Skyll røde linser.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, til velduftende.
Rør inn ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-on. Stek i 1 min, til velduftende.
Rør inn matfløte, røde linser, vann, grønnsaksbuljong, salt og en klype pepper.
Kok opp, og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 20-22 min, til linser er myke.
TIPS: Tilsett en skvett vann dersom dhal virker tørr.
I mellomtiden, skjær pitabrød i 1 cm store biter.
Plasser pitabrød på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 5 min av auberginens steketid. Bland med olivenolje og salt.
Stek i resterende tid.
Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.
Grovhakk tomat og koriander.
Tilsett lake fra syltet rødløk i dhal.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Fordel dhal i skåler.
Topp med ovnsbakt aubergine, syltet rødløk, pitabrød, tomat, granateple og koriander.