topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk dhal chaat

Indisk dhal chaat

med sprøtt pitabrød og granateple

Dhal chaat er en indisk linsesalat som er veldig populær som gatemat. I dag lager vi den i form av en smakfull currygryte med fargerike toppinger. Vi lager dhal med røde linser og kokosmelk, og smaksetter den med ingefærpasta og våre egne krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Deretter topper vi gryten med krutonger av ristede pitabrød, syltet rødløk, grovhakket tomat, fersk koriander og granateple.

Tags:
Plantebasert
Vegetar
Rask
Under 650 kcal
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

5 g

Ingefærpasta

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

4 g

Curry-On

½ stk

Granateple

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Tomat

1 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

180 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

4 g

Mild Mahal

½ stk

Aubergine

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til vegetarprotein

½ ss

Olje til steking

2 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier546 kcal
Energi (kj)2283 kj
Fett21.5 g
Mettet fett14.4 g
Karbohydrater60.4 g
Sukker19 g
Protein17.4 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rødløk i tynne, halve skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend inn rødløk og sett skålen til side.

Skjær aubergine i 2 cm store biter, og plasser på en side av et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til mør og gyllen.

Stek løk
2

Finhakk løk.

Skyll røde linser.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til velduftende.

Rør inn ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-on. Stek i 1 min, til velduftende.

Lag dhal
3

Rør inn kokosmelk, røde linser, vann, grønnsaksbuljong, salt og en klype pepper.

Kok opp, og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 20-22 min, til linser er myke.

TIPS: Tilsett en skvett vann dersom dhal virker tørr.

Varm pitabrød
4

I mellomtiden, skjær pitabrød i 1 cm store biter.

Plasser pitabrød på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 5 min av auberginens steketid. Bland med olivenolje og salt.

Stek i resterende tid.

Forbered råvarer
5

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

Grovhakk tomat og koriander.

Tilsett lake fra syltet rødløk i dhal.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Server
6

Fordel dhal i skåler.

Topp med ovnsbakt aubergine, syltet rødløk, pitabrød, tomat, granateple og koriander.