Butter masala er en mild indisk rett, og i vår vegetariske versjon steker vi halloumibiter sammen med krydderblandingen Mild Mahal til de er gylne og sprø. Sausen består av Tikka Masala, fløte, smør, spinat og et hint av tomat. Som tilbehør kan vi friste med dampet hvitløksris og en forfriskende raita.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
30 g
Tikka masala
½ boks
Tomatpure
4 g
Mild Mahal
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 dl
Vann (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 5,3 dl], og kok opp. Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Finhakk mynteblad.
Bland yoghurt, mynte, agurk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Skjær halloumi i 2 cm biter.
Bland halloumi og Mild Mahal i en mellomstor skål.
Varm en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett halloumi og Mild Mahal, og vend noen runder.
Stek under omrøring i 4-5 min, eller til brunet.
Sett til side på en tallerken.
I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.
Skyll spinat.
Vask pannen, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og varm opp på middels høy varme.
Stek løk i 4-5 min, eller til myk.
Tilsett tomatpure [1/2 pakke, 2P], smør [1 ss | 2 ss] og Tikka Masala. Stek i 30 sek, eller til velduftende og smøret har smeltet.
Senk varmen til middels og tilsett vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], matfløte [1/2 pakke, 2P] og spinat.
La putre i 2-3 min, eller til tyknet.
Anrett ris i skåler.
Topp med saus og halloumi.
Legg ved litt raita.