Indisk-inspirert aprikosglasert halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-inspirert aprikosglasert halloumi

Indisk-inspirert aprikosglasert halloumi

med kachumbersalat og kokosris

Kachumbersalat er en indisk salat med tomat og agurk. Vår variant inneholder også granateple, mynte og lime. Vi serverer salaten med aprikosglasert halloumi stekt med indiske krydder, luftig jasminrisk kokt med revet kokos og en mild og kremet klatt yoghurt som prikken over i-en.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Melk
Sennep
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Granateple

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

1 stk

Tomat

4 g

Mild Mahal

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Mel til panering

1 ss

Smør til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier976 kcal
Energi (kj)4083 kj
Fett49.1 g
Mettet fett31.8 g
Karbohydrater94.8 g
Sukker22.9 g
Protein39 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek revet kokos i 30 sek, til gyllent.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk agurk og tomat.

Finhakk mynteblader.

Halver lime.

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Lag kachumbersalat
3

Bland granateple, agurk, tomat, mynte, salt og en skvett limesaft i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje. Sett til side.

Paner halloumi
4

Skjær halloumi i 2 cm store biter.

Bland hvetemel, salt og Mild Mahal i en dyp tallerken.

Vend halloumi i melblandingen.

Lag glaze
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 6-7 min på hver side, til gyllen.

Legg over på en tallerken.

Tørk av stekepannen og varm opp på middels hør varme.

Smelt smør.

Tilsett soyasaus og aprikoschutney, og bland godt.

Ta stekepannen av varmen.

Vend halloumi i glaze rett før servering.

Server
6

Anrett ris og salat i skåler.

Topp ris med halloumi, og server med en klatt yoghurt.