Hyse er en saftig fisk som minner om torsk i smaken, og som står i sentrum av dagens indisk-inspirerte rett. Vi serverer stekt hyse på en krydret kikertkarri med løk, gulrot og kokosmelk. Retten toppes med en indisk kachumbersalat med tomat, agurk og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
1 pakke
Kikerter
100 ml
Kokosmelk
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
4 g
Mild Mahal
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Finhakk løk.
Riv gulrot (uskrelt).
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk og gulrot i 1-2 min, eller til myke.
Tilsett Ginger Ninja og Mild Mahal. Stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett kikerter (med væske), kokosmelk [1/2 pakke, 2P], vann [2 ss | 4 ss], grønnsaksbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Senk til middels varme og la putre i 8-10 min, til tyknet.
I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk.
Finhakk koriander.
Bland tomat, agurk, koriander, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk av fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og lett flaker seg.
Fordel kikertkarri i skåler.
Topp med fisk og kachumbersalat.