Det indiske kjøkkenet er fullt av herlige farger og smaker. I kveld lar vi oss inspirere av dette fantastiske matlandet, og byr på lune, krydrede 'bombay-poteter' ovnsbakt med ingefær og sesamfrø. Samtidig krydrer vi hysefileter med indiske krydder, og sprøsteker den. Som tilbehør lager vi en fargerik og syrlig salat med gulrot, tomat og lime. Topp måltidet med fersk koriander og mynte, og en mild hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 pose
Mynte & koriander
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
½ stk
Lime
60 g
Salatblanding
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
4 g
Mild Mahal
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ginger Ninja, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
Krydre med sesamfrø når de er ferdige i ovnen.
I mellomtiden, grovhakk koriander og mynte. Sett til side i en liten skål.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Bland yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Grovhakk tomat.
Riv gulrot (uskrelt).
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Skyll salatblanding.
Bland tomat, gulrot, salatblanding, olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme når det gjenstår 10 min av steketiden til potetene.
Tørk hyse med kjøkkenpapir, og krydre med Mild Mahal og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett hyse, potet og salat på tallerkener.
Dryss over urter og topp med hvitløksyoghurt.