Kjøttbollene får i dag en ekstra morsom vri ved å krydres med vår indiske krydderblanding, som vi kaller Mild Mahal. Vi koker bulgur, som blandes med gulrot, vårløk, paprika og enda en god krydderblanding, Ginger Ninja. Vi topper alt med en mild urteyoghurt med koriander og mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Mild Mahal
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Paprika
1 stk
Vårløk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Lime
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
2 dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Del løk i to og skjær i tynne skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk gulrot (uskrelt).
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær paprika i 1 cm biter.
Bland en stor skvett limesaft, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og løk i en liten skål. Vend løk i væsken og sett til side. Hell ut væsken rett før servering.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp, Mild Mahal og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor bolle.
Fukt hendene og form kjøttboller (4 per person). Overfør til en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller under omrøring i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekt. Når kjøttbollene er brunet, senk varmen til middels.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de ikke lenger er rosa på innsiden.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.
Stek gulrot, vårløk og Ginger Ninja i 1-2 min, eller til litt mykt.
Tilsett vann [2 dl | 4 dl], bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts], og kok opp. Senk varmen til middels og kok under lokk i 7-8 min, eller til vannet er absorbert. Fjern fra varmen, og rør inn paprika. La stå med lokk til bulgur er mør.
Mens bulgur koker og kjøttboller steker, finhakk mynte og koriander.
Bland yoghurt, en klype salt, mynte og koriander i en liten skål.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Legg kjøttboller og syltet løk på siden.
Topp med urteyoghurt.