Kikerter er både deilige og mettende, og passer perfekt i en vegetargryte med kremet kokosmelk. Vi smaksetter gryten med røkt paprikapulver og våre egne indiske krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on, før vi vender inn fersk spinat. Gryten serveres på en seng av luftig ris, med en forfriskende fennikel- og mangosalat som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
½ stk
Lime
½ stk
Fennikel
1 stk
Løk
4 g
Curry-On
4 g
Mild Mahal
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Røkt paprikapulver
200 ml
Kokosmelk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pakke
Kikerter
½ stk
Mango
30 g
Spinat
1 pose
Mynte & koriander
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
2 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 5 1/2 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].
Halver fennikel [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.
Skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 2 cm tykke terninger.
Finhakk mynte.
Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett limeaft, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en mellomstor skål.
Tilsett fennikel, mango og mynte, og bland godt. La marinere til servering.
I mellomtiden, finhakk løk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme.
Stek løk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min, til løk mykner.
Tilsett Mild Mahal, Curry-on og røkt paprikapulver. Stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett vann [2 dl | 4 dl] og kok opp. La putre under lokk på middels lav varme i 10 min.
Hell væske av kikerter.
Skyll spinat.
Tilsett kokosmelk, grønnsaksbuljong, soyasaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts], kikerter og spinat når sausen har putret i 10 min. La putre i ytterligere 2-3 min, eller til gjennomvarmt.
Fordel ris i skåler og topp med kikertgryte.
Garner med revne korianderblader.
Server mango- og fennikelsalat i en skål på siden.