I dag skal vi lage en smakfull kikertkarri med mange gode ingredienser. Den vidunderlge karrisausen inneholder kikerter, kokosmelk og masse gode krydder. Tilbehøret i dag er en cashewnøttris med mynte og koriander, og en frisk gulrot- og agurksalat med lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
250 ml
Kokosmelk
4 g
Mild Mahal
1 pakke
Kikerter
1 stk
Løk
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
Grovhakk cashewnøtter.
Varm opp en kjele på middels høy varme. Rist cashewnøtter i 1-2 min, til gylne. Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss] og la smelte med nøttene.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk løk. Skjær lime i båter.
Hell av væsken og skyll kikerter.
Plukk mynte- og korianderblader (spar noen hele korianderblader til pynt) og finhakk.
Bland yoghurt og halvparten av mynten og korianderen i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Stek løk under omrøring i 4-5 min, til mykt.
Tilsett gul karripasta, grønnsaksbuljong og Mild Mahal og stek i ytterligere 1-2 min.
Tilsett kokosmelk, kikerter og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen og rør godt. La småkoke i 4-5 min. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts], limesaft [¼ ss | ½ ss] og en klype pepper.
Skrell gulrot og agurk til lange bånd med en skreller. Legg i en skål med limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt. Bland godt.
Rett før servering, bland resterende mynte og koriander med risen. Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener. Hell over kikertkarri. Drypp over en klatt yoghurt og aprikoschutney.
Server agurk- og gulrotsalat, resterende aprikoschutney og yoghurt ved siden av.
Pynt med korianderblader.