topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kikertkarri

Indisk kikertkarri

med cashewnøttris og agurk- og gulrotsalat

I dag skal vi lage en smakfull kikertkarri med mange gode ingredienser. Den vidunderlge karrisausen inneholder kikerter, kokosmelk og masse gode krydder. Tilbehøret i dag er en cashewnøttris med mynte og koriander, og en frisk gulrot- og agurksalat med lime.

Tags:
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Sennep
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

250 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

1 pakke

Kikerter

1 stk

Løk

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier917 kcal
Energi (kj)3836 kj
Fett46.1 g
Mettet fett26.2 g
Karbohydrater98.1 g
Sukker21.1 g
Protein19.8 g
Natrium575.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Grovhakk cashewnøtter.

Varm opp en kjele på middels høy varme. Rist cashewnøtter i 1-2 min, til gylne. Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss] og la smelte med nøttene.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Finhakk løk. Skjær lime i båter.

Hell av væsken og skyll kikerter.

Plukk mynte- og korianderblader (spar noen hele korianderblader til pynt) og finhakk.

Bland yoghurt og halvparten av mynten og korianderen i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.

Stek løk
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek løk under omrøring i 4-5 min, til mykt.

Tilsett gul karripasta, grønnsaksbuljong og Mild Mahal og stek i ytterligere 1-2 min.

Lag saus
4

Tilsett kokosmelk, kikerter og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen og rør godt. La småkoke i 4-5 min. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts], limesaft [¼ ss | ½ ss] og en klype pepper.

Bland sammen
5

Skrell gulrot og agurk til lange bånd med en skreller. Legg i en skål med limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt. Bland godt.

Rett før servering, bland resterende mynte og koriander med risen. Rør opp risen med en gaffel.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Hell over kikertkarri. Drypp over en klatt yoghurt og aprikoschutney.

Server agurk- og gulrotsalat, resterende aprikoschutney og yoghurt ved siden av.

Pynt med korianderblader.