Tikka Masala er en krydderblanding som brukes i forskjellige indiske retter. I dag har vi valgt å la laksen få hovedrollen, og den får lov til å putre i en nydelig tikka masala-saus med karri, ingefær, fløte og lime. Vi serverer retten med luftige hvitløksris og en syrlig agurksalat med koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
1 stk
Løk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ boks
Tomatpure
½ stk
Ingefær
2 stk
Hvitløk
4 g
Curry-On
4 g
Mild Mahal
30 g
Tikka masala
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
150 g
Basmatiris
1 pose
Koriander
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Smør (steg 3)
2 dl
Vann (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Finhakk løk.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) og hvitløk.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 30 sek.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok under lokk på middels lav varme i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør og vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek løk og en klype salt i 5-6 min, til myk.
Tilsett ingefær, resterende hvitløk, Mild Mahal, Curry-on og Tikka Masala. Stek i ytterligere 2 min.
Tilsett grønnsaksbuljong, vann [2 dl | 4 dl] og tomatpuré [1/2 boks, 2P]. Sett på lokk og la småkoke i 10 min.
Fjern skinnet og grovhakk laks.
Bland laks, matfløte [1/2 pakke, 2P], limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1 ts | 2 ts] med sausen. La småkoke i 5-6 min, eller til laksen er gjennomkokt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skjær agurk i 1 cm skiver.
Finhakk koriander.
Bland agurk, koriander, en skvett limesaft, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål.
Anrett ris og lakse-tikka masala i dype tallerkener.
Topp med agurksalat.