Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
2 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
1 stk
Ingefær
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Gulrot
2 stk
Tomat
1 pakke
Grønne linser
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
200 ml
Kokosmelk
1 pose
Koriander
40 g
Cashewnøtter
4 g
Grønnsaksbuljong
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett ris og senk til lav varme. La simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Finhakk hvitløk og løk. Riv ingefær fint. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk tomat. Skyll linser under haldt vann* i en sil.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, gulrot og tomat i 3-4 min.
Tilsett ingefær, hvitløk, Curry-on og karripasta, og stek i 1 min. Tilsett linser, kokosmelk og soyasaus og kok opp. La simre i 4-5 min, eller inntil lett tyknet. Smak til med salt* og pepper*.
Grovhakk koriander og cashewnøtter.
Anrett ris og linse- og kokoskarri i dype tallerkener på hver sin side. Topp med yoghurt. Pynt med cashewnøtter og koriander. Dryss med chiliflak hvis du liker sterk mat.