Har du lyst på en tur til det indiske kjøkkenet? Vi lager denne herlige bowlen med ris, linser, syltet rødløk, mango og agurk. Retten toppes med en klatt svalende mynteyoghurt og ristet kokos. Så er det bare å nyte!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 pakke
Grønne linser
40 g
Søt chilisaus
4 g
Curry-On
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
½ stk
Rødløk
1 stk
Lime
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
½ g
Chiliflak
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Mynte
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Smør (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver.
Del lime i to.
Bland rødløk, limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Rist revet kokos under omrøring i 2-3 min, eller til gyllent. Overfør til en skål, og rør inn chiliflak [1/2 pakke, 2P], limesaft [1 ts | 2 ts] og en klype salt i skålen.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skrell mango [1/2 stk, 2P]. Skjær mango langs steinen slik at du får to deler. Skjær hver del i 1 cm biter.
Skjær agurk i 1 cm biter.
Bland mango og agurk med syltet rødløk.
Skyll linser.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek linser og Curry-on i 1-2 min, eller til velduftende.
Rør inn søt chilisaus og fjern fra varmen.
Mens linsene steker, finhakkes mynte.
Bland yoghurt, mynte og en klype salt i en skål.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med linser og mango- og agurkblanding.
Hell en klatt mynteyoghurt i midten.
Strø over ristet kokostopping.