Dagens rett er en nydelig vegetarrett med ulike smaker og konsistenser inspirert av det indiske kjøkkenet. Vi ovnsbaker poteter med vår egen krydderblanding, Ginger Ninja, og steker panert grillost til den blir gyllen og sprø på utsiden. Samtidig tilbereder vi en frisk og herlig salat med kålrabi, spinat og syltet rødløk. Potetene toppes med koriander, sesamfrø og chili som gir et ekstra kick. Server retten med mild yoghurt og søt aprikoschutney.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Lime
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
60 g
Spinat
1 stk
Kålrabi, hvit
1 pose
Koriander
1 stk
Rød chili
500 g
Poteter
4 g
Mild Mahal
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Rødløk
¼ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til lapper
½ ss
Olje til saus
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over olivenolje, krydre med Ginger Ninja, sesamfrø, salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær løk i tynne, halve skiver.
Halver lime.
Bland sukker, salt og limesaft i en liten skål. Vend løk i lake og sett til side.
Skyll spinat.
Skrell og skjær kålrabi i 1 cm tykke staver.
Bland kålrot og spinat i en stor skål, og sett til side.
Finhakk koriander.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne strimler.
Skjær grillost i tynne skiver (3 per person).
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko paneringsmel, salt og Mild Mahal i en tredje dyp tallerken.
Vend grillost i melblanding, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek grillost i 2-3 min per side, eller til gyllen.
Legg på en tallerken med kjøkkenpapir.
Tilsett syltet rødløk (med lake), olivenolje og salt i skålen med spinat og kålrot før servering. Bland godt.
Fordel grillost, salat og fries på tallerkener.
Dryss over chili og koriander.
Topp med en klatt yoghurt og aprikoschutney.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.