topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk reke-korma

Indisk reke-korma

med aprikoschutney og saltede peanøtter

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Rekekorma er en fantastisk middagsrett fra det indiske kjøkkenet der rekene tilberedes i en herlig saus med smak av kokos, buljong og indisk-inspirert krydder. Den er kremet og lekker, og vi har kategorisert den som superrask å lage! Som tilbehør serverer vi kokt ris, frisk agurk med et dryss chili, saltede peanøtter og en klatt aprikoschutney.

Tags:
Rask
Allergener:
Skalldyr
Sennep
Selleri
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Gulrot

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

200 ml

Kokosmelk

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Mild Mahal

1 stk

Agurk

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

½ g

Chiliflak

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier709 kcal
Energi (kj)2966 kj
Fett32.9 g
Mettet fett18.2 g
Karbohydrater80.8 g
Sukker15.9 g
Protein20.4 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Tilbered reker og saus
2

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker, gulrot, gul karripasta, Mild Mahal, kokosmelk, vann [2 ss | 4 ss], grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels og la putre i 3-4 min, eller til reker er gjennomstekte. 

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matt på innsiden. 

Forbered agurk
3

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Server
4

Anrett ris og rekekorma i skåler.

Topp med agurk og peanøtter. Strø chiliflak [1/2 pose, 2P] og en klype salt over agurken.

Legg på en klatt aprikoschutney. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller dropp chilien! 

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image