topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk rekekarri

Indisk rekekarri

med hvitløksnaan og fersk koriander

I dag skal vi lage en indisk rett med mange gode smaker som komplementerer hverandre på en spennende måte. Mens risen koker lager vi en herlig karrisaus med blant annet ingefær, løk, hvitløk, krydder og kokosmelk. Reker har hovedrollen i denne karrien, som blander seg med sausen, grønnsakene og risen. Vi serverer også hvitløksnaan til.

Tags:
Lett å lage
Allergener:
Skalldyr
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Løk

2 stk

Gulrot

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

200 ml

Kokosmelk

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Naanbrød

1 pose

Koriander

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

1 etter behov

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier900 kcal
Energi (kj)3764 kj
Fett39.3 g
Mettet fett19.3 g
Karbohydrater103.5 g
Sukker13.7 g
Protein29.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered råvarer
2

Riv ingefær fint. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Grovhakk reker på et eget skjærebrett.

Lag karri
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Tilsett Ginger Ninja og stek i 30 sek. Tilsett olivenolje* [1 ss | 2 ss], ingefær, løk, gulrot og halvparten av hvitløken. Stek i 3-4 min. Tilsett kokosmelk og soyasaus [1/2 pakke, 2P] og kok opp. Senk til middels varme. Tilsett reker og kok i 3-4 min.

Lag hvitløksnaan
4

Bland resterende hvitløk med olivenolje* [2 ss | 4 ss] i en liten skål. Pensle hvitløksolje på naanbrød og krydre med en klype salt*. Plasser naanbrød på en rist i ovnen og varm i 3-4 min.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Finhakk koriander. Rør inn spinat i karrien til den mykner. Krydre med en klype salt*. Rør i risen med en gaffel.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med rekekarri. Pynt med koriander. Server hvitløksnaan på siden.