I dag skal vi lage en indisk rett med mange gode smaker som komplementerer hverandre på en spennende måte. Mens risen koker lager vi en herlig karrisaus med blant annet ingefær, løk, hvitløk, krydder og kokosmelk. Reker har hovedrollen i denne karrien, som blander seg med sausen, grønnsakene og risen. Vi serverer også hvitløksnaan til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
2 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
200 ml
Kokosmelk
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Naanbrød
1 pose
Koriander
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 1)
1 etter behov
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Riv ingefær fint. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Grovhakk reker på et eget skjærebrett.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Tilsett Ginger Ninja og stek i 30 sek. Tilsett olivenolje* [1 ss | 2 ss], ingefær, løk, gulrot og halvparten av hvitløken. Stek i 3-4 min. Tilsett kokosmelk og soyasaus [1/2 pakke, 2P] og kok opp. Senk til middels varme. Tilsett reker og kok i 3-4 min.
Bland resterende hvitløk med olivenolje* [2 ss | 4 ss] i en liten skål. Pensle hvitløksolje på naanbrød og krydre med en klype salt*. Plasser naanbrød på en rist i ovnen og varm i 3-4 min.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Finhakk koriander. Rør inn spinat i karrien til den mykner. Krydre med en klype salt*. Rør i risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med rekekarri. Pynt med koriander. Server hvitløksnaan på siden.