topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk rekekarri

Indisk rekekarri

med kokte poteter og korianderris

Det indiske kjøkkenet er kjent for sine fargerike gryteretter, og i dag skal vi lage en skikkelig god en! Vi frister med en nydelig indisk rekekarri med masse godt. Karrien inneholder reker, kokosmelk, tomat, kokte poteter og løk, og er krydret med ingefær, spisskummin, karri og andre gode krydder. Frisk korianderris er det perfekte tilbehøret.

Allergener:
Skalldyr
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

300 g

Poteter

250 ml

Kokosmelk

1 stk

Løk

1 stk

Tomat

½ stk

Ingefær

2 g

Spisskummin, støtt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

½ boks

Tomatpure

150 g

Basmatiris

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

1.5 ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier794 kcal
Energi (kj)3324 kj
Fett33.9 g
Mettet fett23.9 g
Karbohydrater97.9 g
Sukker9.9 g
Protein24.6 g
Natrium6.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

2

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Kok poteter i 9-10 min, eller til nesten møre (de skal tilberedes ferdig i steg 5). Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper og sett til side.

Forbered råvarer
3

Finhakk løk.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.

Grovhakk tomat.

Finhakk koriander.

Stek løk
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk under omrøring i 3-4 min, til mykt.

Tilsett ingefær, spisskummen, Mild Mahal, Curry-on og tomatpure [1/2 boks, 2P]. Stek i ytterligere 1 min, til velduftende.

Tilsett reker
5

Tilsett kokosmelk, tomat, poteter og vann [1 dl | 2 dl] i stekepannen. Krydre med salt [1,5 ts | 3 ts] og en klype pepper. Sett på lokk og kok i 5-6 min, eller til sausen har tyknet.

Vend reker inn i sausen. Sett på lokket og kok videre i 3-4 min, til gjennomkokte.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel. Rør inn koriander.

Anrett ris og indisk rekekarri i dype tallerkener.

TIPS: Om ikke alle liker koriander, kan du heller strø det over.