Rekekorma er en fantastisk middagsrett fra det indiske kjøkkenet der rekene tilberedes i en herlig saus med smak av kokos, buljong og indisk-inspirert krydder. Den er kremet og lekker, og vi har kategorisert den som superrask å lage! Som tilbehør serverer vi kokt ris, frisk agurk med et dryss chili, saltede peanøtter og en klatt aprikoschutney.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
250 ml
Kokosmelk
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Mild Mahal
1 stk
Agurk
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
½ g
Chiliflak
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Gulrot, Julienne
150 g
Jasminris
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Vann* (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker, gulrot, gul karripasta, Mild Mahal, kokosmelk, vann [2 ss | 4 ss], grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels og la putre i 3-4 min, eller til reker er gjennomstekte.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt på innsiden.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Anrett ris og rekekorma i skåler.
Topp med agurk og peanøtter. Strø chiliflak [1/2 pose, 2P] og en klype salt over agurken.
Legg på en klatt aprikoschutney.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller dropp chilien!