topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjapp indisk rekekorma

Kjapp indisk rekekorma

med aprikoschutney og salte peanøtter

Rekekorma er en fantastisk middagsrett fra det indiske kjøkkenet der rekene tilberedes i en herlig saus med matfløte, buljong og indisk-inspirert krydder. Den er kremet og lekker, og vi har kategorisert den som superrask å lage! Som tilbehør serverer vi kokt ris, frisk agurk med et dryss chili, saltede peanøtter og en klatt aprikoschutney.

Tags:
Rask
Superrask
Tilberedning 10 min
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Peanøtter
Sennep
Skalldyr
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot, Julienne

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 stk

Agurk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ g

Chiliflak

4 g

Mild Mahal

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til saus

2 ss

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier653 kcal
Energi (kj)2731 kj
Fett27.3 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater80 g
Sukker16.5 g
Protein19.8 g
Natrium448.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.

Fjern fra varmen.

Tilbered reker og saus
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker, gulrot, gul karripasta, Mild Mahal, matfløte, vann, grønnsaksbuljong og salt. Senk varmen til middels og la putre i 3-4 min, eller til reker er gjennomstekte.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt på innsiden.

Forbered agurk
3

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Server
4

Anrett ris og rekekorma i skåler.

Topp med agurk og peanøtter. Strø chiliflak og en klype salt over agurken.

Legg på en klatt aprikoschutney.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller dropp chilien!

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image