Det indiske kjøkkenet byr på mange herlige krydder og smaker, og denne oppskriften er intet unntak! Vi lager en utsøkt bowl med en base av luftig kokosris, som toppes med tikka masala-krydrede reker og en smaksrik salat av mango, agurk og mynte. En klatt mild og kremet hvitløksyoghurt er kronen på verket!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
½ stk
Hvitløk
1 stk
Lime
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
15 g
Tikka masala
1 g
Chiliflak
½ stk
Mango
½ stk
Rødløk
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til sylting
½ ts
Sukker til sylting
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Smør til steking
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek revet kokos i 30 sek, eller til brunet.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk rødløk.
Halver lime.
Press limesaft i en liten skål. Tilsett sukker og salt.
Vend løk i lake og sett til side.
Skrell mango i tre deler langs steinen i midten. Skjær i 1 cm store biter.
Griv mynteblad i grove biter.
Grovhakk agurk.
Bland agurk, mango og mynte i en stor skål.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland reker, tikka masala og chiliflak i en mellomstor skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker og krydre med salt.
Stek i 1-2 min per side, eller til gylne og gjennomstekte. Tilsett smør, og la det smelte.
Bland syltet rødløk i skålen med mango, agurk og mynte rett før servering.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med reker og salat.
Server med en klatt hvitløksyoghurt.