topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk tikka masala-ørret

Indisk tikka masala-ørret

med kachumbersalat og mynte

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dagens middag er et minneverdig møte mellom en norsk fiskefavoritt og herlige indiske smaker! Vi serverer ris, ovnsbakt ørret dekket med tikka masala, en frisk salat med syltet rødløk, agurk, urter og tomat og en rund og deilig hjemmelaget hvitløksyoghurt.

Tags:
Kalorilett
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

30 g

Tikka masala

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

150 g

Langkornet hvit ris

½ stk

Rødløk

½ stk

Lime

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Mynte & koriander

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier628 kcal
Energi (kj)2628 kj
Fett22.2 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater70.6 g
Sukker8.5 g
Protein33.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Ovnsbak fisk
2

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Legg fisk med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Smør tikka masala på alle sider, inkludert skinnet.

Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge på innsiden.

Sylt rødløk
3

I mellomtiden, skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Bland limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en liten skål. Vend løk inn i væsken og sett til side.

Lag hvitløksyoghurt
4

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Lag salat
5

Grovhakk tomat og agurk.

Riv koriander- og mynteblad grovt.

Rett før servering, bland agurk, urter og tomat sammen med rødløk. Tilsett salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss]. Bland godt.

Server
6

Anrett ris i skåler.

Legg fisk og salat på toppen.

Legg ved en klatt hvitløksyoghurt.