Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens middag er et minneverdig møte mellom en norsk fiskefavoritt og herlige indiske smaker! Vi serverer ris, ovnsbakt ørret dekket med tikka masala, en frisk salat med syltet rødløk, agurk, urter og tomat og en rund og deilig hjemmelaget hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
30 g
Tikka masala
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
150 g
Langkornet hvit ris
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Hvitløk
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Legg fisk med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Smør tikka masala på alle sider, inkludert skinnet.
Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge på innsiden.
I mellomtiden, skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en liten skål. Vend løk inn i væsken og sett til side.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Grovhakk tomat og agurk.
Riv koriander- og mynteblad grovt.
Rett før servering, bland agurk, urter og tomat sammen med rødløk. Tilsett salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss]. Bland godt.
Anrett ris i skåler.
Legg fisk og salat på toppen.
Legg ved en klatt hvitløksyoghurt.