Har du prøvd vegetarbiter? Det er plantebaserte biter som er superraske å tilberede, og som kan smaksettes med valgfrie krydder. Vi har valgt å la den godgjøre seg i en saus av sriracha, søt chilisaus, hvitløk, soyasaus og ketchup. Vegetarbitene serveres på en seng av luftig jasminris, og som tilbehør har vi slengt sammen en frisk agurksalat med gulrot og lime. Det hele toppes med asiatisk majones, sesamfrø og ferske korianderblader.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)
40 g
Søt chilisaus
20 g
Sriracha
1 pose
Koriander
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Lime
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Gulrot, Julienne
1 stk
Agurk
150 g
Jasminris
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Ketchup (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 3)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland gulrot, agurk, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål, og sett til side.
Bland sriracha, søt chilisaus, hvitløk, soyasaus og ketchup [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegansk kebab med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og Ginger Ninja, og stek i 30 sek, til velduftende og smøret har smeltet.
Tilsett søt chiliblanding, bland godt og ta pannen av varmen.
Anrett ris i skåler.
Topp med agurksalat, vegetarkebab og sesamfrø.
Server med en klatt asiatisk majones og garner med revne korianderblad.