Vi steker kjøttdeig med chili og glaserer det deretter med en nydelig blanding av ingefær, hvitløk og soya. Friskt tilbehør er en sprø kålsalat med både spisskål og rødkål og luftig ris. Alt toppes med saltede peanøtter, mynte og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Løk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
¼ stk
Ingefær
1 g
Chiliflak
1 stk
Gulrot
150 g
Spisskål, skåret
75 g
Rødkål
1 pose
Mynte
10 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Smør (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
1 ts
Sukker (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk løk.
Riv ingefær [1/4 stk | 1/2 stk] (uskrelt) fint.
Skrell gulrot i lange bånd.
Grovhakk peanøtter [1/2 pakke, 2P]
Plukk og riv mynteblader.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig, løk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype chiliflak. Stek i 4-5 min, eller til brunet. Sett til side på en tallerken.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den ikke lenger er rosa.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Bland rødkål, spisskål og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Masser kål med fingrene i 30 sek.
Tilsett gulrot og mynte. Bland godt. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Vask pannen og varm den opp på middels varme med smør [1/2 ss | 1 ss].
Tilsett ingefær, Ginger Ninja og hvetemel [1/2 ss | 1 ss]. Stek i 1 min, eller til velduftende.
Rør inn soyasaus, en klype chiliflak (om ønskelig), sukker [1 ts | 2 ts] og vann [1 dl | 2 dl].
Kok i 1-2 min, til lett tyknet. Fjern fra varmen.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris, kjøttdeig og salat i dyptallerkener.
Topp med saus.
Pynt med hakkede peanøtter og en klype chiliflak (om ønskelig).