Ingefær- og soyaglasert kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ingefær- og soyaglasert kjøttdeig

Ingefær- og soyaglasert kjøttdeig

med frisk kålsalat og saltede peanøtter

Vi steker kjøttdeig med chili og glaserer det deretter med en nydelig blanding av ingefær, hvitløk og soya. Friskt tilbehør er en sprø kålsalat med både spisskål og rødkål og luftig ris. Alt toppes med saltede peanøtter, mynte og chili.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Løk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

¼ stk

Ingefær

1 g

Chiliflak

1 stk

Gulrot

150 g

Spisskål, skåret

75 g

Rødkål

1 pose

Mynte

10 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

1 ts

Sukker (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier686 kcal
Energi (kj)2872 kj
Fett24.4 g
Mettet fett10.6 g
Karbohydrater77.5 g
Sukker21.5 g
Protein36.8 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Finhakk løk.

Riv ingefær [1/4 stk | 1/2 stk] (uskrelt) fint.

Skrell gulrot i lange bånd. 

Grovhakk peanøtter [1/2 pakke, 2P]

Plukk og riv mynteblader.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Tilsett kjøttdeig, løk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype chiliflak. Stek i 4-5 min, eller til brunet. Sett til side på en tallerken. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den ikke lenger er rosa. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Lag salat
4

Bland rødkål, spisskål og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Masser kål med fingrene i 30 sek. 

Tilsett gulrot og mynte. Bland godt. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag saus
5

Vask pannen og varm den opp på middels varme med smør [1/2 ss | 1 ss]. 

Tilsett ingefær, Ginger Ninja og hvetemel [1/2 ss | 1 ss]. Stek i 1 min, eller til velduftende. 

Rør inn soyasaus, en klype chiliflak (om ønskelig), sukker [1 ts | 2 ts] og vann [1 dl | 2 dl]. 

Kok i 1-2 min, til lett tyknet. Fjern fra varmen. 

Rør opp risen med en gaffel.

Servér
6

Anrett ris, kjøttdeig og salat i dyptallerkener. 

Topp med saus.

Pynt med hakkede peanøtter og en klype chiliflak (om ønskelig).