Ukens fisk trenger ikke å være kjedelig. Her har vi satt sammen en fortryllende kombinasjon av velsmakende ingredienser. Vi steker torsk sammen med en marinade av soyasaus og honning-ingefær dressing. Samtidig ovnsbaker vi rotgrønnsaker og lager en frisk kålsalat med kålrabi, rødkål og vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
500 g
Poteter
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Rødkål
½ stk
Kålrabi, hvit
½ stk
Vårløk
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 1 cm tynne fries.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm staver.
Skjær vårløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Bland soyasaus, honning- og ingefærdressing [1/2 pose, 2P] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk med ingefærmarinaden i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.
I mellomtiden, bland kålrabi, rødkål, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Anrett grønnsaksfries, kålsalat og fisk på tallerkener. Hell resterende marinade fra stekepannen over fisken.
Legg ved en klatt majones.
Pynt salaten med vårløk.