Ingefær- og soyamarinert torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ingefær- og soyamarinert torsk

Ingefær- og soyamarinert torsk

med kålsalat og ovnsbakte rotgrønnsaker

Ukens fisk trenger ikke å være kjedelig. Her har vi satt sammen en fortryllende kombinasjon av velsmakende ingredienser. Vi steker torsk sammen med en marinade av soyasaus og honning-ingefær dressing. Samtidig ovnsbaker vi rotgrønnsaker og lager en frisk kålsalat med kålrabi, rødkål og vårløk.

Tags:
Enkel
Melkefri
Under 650 kcal
Allergener:
Egg
Sennep
Fisk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Gulrot

500 g

Poteter

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

75 g

Rødkål

½ stk

Kålrabi, hvit

½ stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier627 kcal
Energi (kj)2622 kj
Fett26.4 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater63 g
Sukker16.5 g
Protein31.4 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag grønnsaksfries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 1 cm tynne fries. 

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm staver.

Skjær vårløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Lag ingefærmarinade
3

Bland soyasaus, honning- og ingefærdressing [1/2 pose, 2P] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Stek fisk
4

Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek fisk med ingefærmarinaden i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.

Lag kålsalat
5

I mellomtiden, bland kålrabi, rødkål, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett grønnsaksfries, kålsalat og fisk på tallerkener. Hell resterende marinade fra stekepannen over fisken.

Legg ved en klatt majones. 

Pynt salaten med vårløk.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image