Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmati villris
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
250 g
Kjøttdeig av storfe
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Pak choi
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min, inntil gyllen og velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la simre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skrell og riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Bland kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk], ingefær, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en stor bolle.
Form kjøttdeig til små kjøttboller med fuktige hender (ca 4 per pers.). Overfør til en tallerken. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøttboller i pannen og stek i 10-12 min, inntil brunet og gjennomstekt. Sett til side.
Del pak choi i to. Riv gulrot (uskrellet). Del paprika i to, fjern frø og skjær i 1 cm skiver.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett pok choi og krydre med salt* og pepper*. Stek i 2 min på hver side. Overfør til en tallerken. Tilsett paprika i pannen og stek i 2-3 min. Tilset asiatisk woksaus og en skvett vann*. Kok i 1 min eller inntil tyknet. Rør inn kjøttboller i stekepannen.
Rør inn gulrot i kjelen med ferdig ris. Anrett ris i skåler og topp med pok choi, paprika og kjøttboller.