Ingefærkrydrede kjøttboller med hvitløkskokt villris og asiatisk woksaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmati villris
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
250 g
Kjøttdeig av storfe
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Pak choi
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk frem til servering.
TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Skrell og riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Bland kjøttdeig, panko [½ pakke, 2P], egg [1 stk | 2 stk], ingefær, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Form kjøttdeig til små kjøttboller med fuktige hender (ca 4 per pers.). Overfør til en tallerken.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 10-12 min, til brunet og gjennomstekt. Sett til side.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Del pak choi i to.
Riv gulrot (uskrellet).
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm skiver.
Varm opp stekepannen på middels høy varme.
Tilsett pak choi og krydre med en klype salt og pepper. Stek i 2 min på hver side. Overfør til en tallerken.
Stek paprika i 2-3 min. Tilset asiatisk woksaus og en skvett vann. Kok i 1 min, eller til tyknet.
Rør inn kjøttboller i stekepannen.
Bland gulrot i kjelen med ferdig ris.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med pak choi, paprika og kjøttboller.