Ingefærkrydrede kjøttboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ingefærkrydrede kjøttboller

Ingefærkrydrede kjøttboller

med hvitløkskokt villris og asiatisk woksaus

Ingefærkrydrede kjøttboller med hvitløkskokt villris og asiatisk woksaus.

Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

250 g

Kjøttdeig av storfe

15 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier798 kcal
Energi (kj)3338 kj
Fett33.18 g
Mettet fett10.8 g
Karbohydrater86.41 g
Sukker29.8 g
Protein39.29 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. 

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk frem til servering. 

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Bland kjøttdeig
2

Skrell og riv ingefær [½ stk, 2P] fint. 

Bland kjøttdeig, panko [½ pakke, 2P], egg [1 stk | 2 stk], ingefær, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Stek kjøttboller
3

Form kjøttdeig til små kjøttboller med fuktige hender (ca 4 per pers.). Overfør til en tallerken. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kjøttboller i 10-12 min, til brunet og gjennomstekt. Sett til side.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
4

Del pak choi i to. 

Riv gulrot (uskrellet). 

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm skiver.

Stek grønnsaker
5

Varm opp stekepannen på middels høy varme. 

Tilsett pak choi og krydre med en klype salt og pepper. Stek i 2 min på hver side. Overfør til en tallerken. 

Stek paprika i 2-3 min. Tilset asiatisk woksaus og en skvett vann. Kok i 1 min, eller til tyknet. 

Rør inn kjøttboller i stekepannen.

Server
6

Bland gulrot i kjelen med ferdig ris. 

Anrett ris i dype tallerkener og topp med pak choi, paprika og kjøttboller.