Italiensk aubergineparmigiana
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk aubergineparmigiana

Italiensk aubergineparmigiana

med frisk salat og krydrede fries

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag er det en italiensk klassiker som står på menyen! Melanzane alla parmigiana er en smakfull ovnsbakt grateng med aubergine, tomatsaus og revet ost. Vi ovnsbaker aubergineskiver, før vi dekker dem med en fyldig tomatsaus og topper det hele med to ulike ostetyper. Som tilbehør lager vi cajunkrydrede fries og en grønn salat.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Selleri
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Aubergine

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

100 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

500 g

Poteter

30 g

Salatblanding

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Ketchup (steg 4)

1 ts

Sukker (steg 4)

1 ss

Smør (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier726 kcal
Energi (kj)3036 kj
Fett37.7 g
Mettet fett18.3 g
Karbohydrater71.4 g
Sukker22.6 g
Protein25.2 g
Natrium1188 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Stekebrett

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver. Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir.

Bland med en skvett olivenolje, Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Ovnsbak aubergine
2

I mellomtiden, skjær aubergine i 1 cm tykke skiver.

Fordel aubergine på et nytt stekebrett med bakepapir. Bland med en stor skvett olivenolje, og krydre med salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke og gylne.

Stek løk
3

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk løk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk med en klype salt i 4-5 min, eller til myk.

Tilsett hvitløk og Middelhavsdrøm. Stek videre i 1 min, til velduftende.

Lag tomatsaus
4

Tilsett hakket tomat, grønnsaksbuljong, vann [1 dl | 2 dl], ketchup [1 ss | 2 ss], smør [1 ss | 2 ss] og sukker [1 ts | 2 ts].

Kok opp og senk til middels varme.

La putre i 4-5 min, til tyknet.

Stek parmigiana
5

Hell halvparten av tomatsaus i en ildfast form.

Fordel aubergineskiver i formen, og topp med resterende saus.

Dryss over finrevet ost og gouda [100g | 200g].

Stek i ovnen i 10-15 min, til osten er gyllen.

Skyll salatblanding [1/2 pose, 2P].

Bland salatblanding, olivenolje [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en mellomstor skål rett før servering.

Server
6

Anrett parmigiana på tallerkener.

Server med salat og fries.