Italiensk aubergineparmigiana
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk aubergineparmigiana

Italiensk aubergineparmigiana

med frisk salat og krydrede fries

I dag er det en italiensk klassiker som står på menyen! Melanzane alla parmigiana er en smakfull ovnsbakt grateng med aubergine, tomatsaus og revet ost. Vi ovnsbaker aubergineskiver, før vi dekker dem med en fyldig tomatsaus og topper det hele med to ulike ostetyper. Som tilbehør lager vi cajunkrydrede fries og en grønn salat.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

100 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

30 g

Salatblanding

500 g

Poteter

1 stk

Aubergine

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

1 ss

Ketchup til saus

1 ss

Smør til saus

1 ts

Sukker til saus

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1253 kcal
Energi (kj)5244 kj
Fett35.7 g
Mettet fett17.3 g
Karbohydrater71.4 g
Sukker22.6 g
Protein24.8 g
Natrium1223 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir.

Bland med en skvett olivenolje, Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Ovnsbak aubergine
2

I mellomtiden, skjær aubergine i 1 cm tykke skiver.

Fordel aubergine på et nytt stekebrett med bakepapir. Bland med en stor skvett olivenolje, og krydre med salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke og gylne.

Stek løk
3

Finhakk løk og hvitløk.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk med en klype salt i 4-5 min, eller til myk.

Tilsett hvitløk og Middelhavsdrøm. Stek videre i 1 min, til velduftende.

Lag tomatsaus
4

Tilsett hakket tomat, grønnsaksbuljong, vann, ketchup, smør og sukker.

Kok opp og senk til middels varme.

La putre i 4-5 min, til tyknet.

Stek parmigiana
5

Hell halvparten av tomatsaus i en ildfast form.

Fordel aubergineskiver i formen, og topp med resterende saus.

Dryss over finrevet ost og gouda.

Stek i ovnen i 10-15 min, til osten er gyllen.

Skyll salatblanding.

Bland salatblanding, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål rett før servering.

Server
6

Anrett parmigiana på tallerkener.

Server med salat og fries.