topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk grønnsakspasta

Italiensk grønnsakspasta

med tomatsaus og stekt pangrattato

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Vegetar
Enkel
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

125 g

Cherrytomater

2 stk

Hvitløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Rødløk

1 pose

Basilikum

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 boks

Tomatpure

1 stk

Aubergine

1 stk

Paprika

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier577 kcal
Energi (kj)2415 kj
Fett9.3 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater96.7 g
Sukker23.1 g
Protein21.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag pangrattato
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Strø panko utover et stekebrett med bakepapir. Drypp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] over og bland godt. Bak i ovnen i 3-4 min, eller til panko er gyllen og sprø. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og sett til side. Rør inn finrevet ost og hakket basilikum rett før servering.

Forbered råvarer
2

Del cherrytomater i to.

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Finhakk basilikum.

Skrell hvitløk. 

Skjær aubergine i 2 cm biter.

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Stek grønnsaker
3

Fordel tomat og løk på den ene siden av et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over balsamico og en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. 

Fordel paprika og aubergine på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. Stek i 20-25 min.

Når grønnsakene har 15 min igjen, legg hvitløksfedd sammen med tomat og løk, og stek ut tiden.

Kok pasta
4

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1,5 dl | 3 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den fremdeles er litt fast i midten.

Bland sammen
5

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett stekte tomater, hvitløk, løk, tomatpuré, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i 1-2 min. Mos tomat, løk og hvitløk med baksiden av stekespaden og lag en slags puré. 

Rør inn pastavann, grønnsaksbuljong og pasta. 

Rør inn paprika og aubergine.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener.

Strø pangrattato over.