I dag lager vi en fantastisk god ragu med mange spennende smaker og farger. Kjøttdeig, squash, rødløk og gulrot får en herlig smak av å bli stekt med hvitløk, oregano og buljong. Vi serverer vår ragu med farfalle - den flotte sommerfuglpastaen, og en stor klatt kremet ricotta!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 pakke
Farfalle
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
1 stk
Hvitløk
1 g
Oregano, tørket
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Kjøttbuljong
4 g
Hvitløksflørt
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
½ stk
Squash
2 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Skjær rødløk i 2 cm båter.
Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak på midterste hylle i ovnen i 10-15 min, til møre.
Tilsett pasta til kjelen med kokende vann*. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la pastaen hvile i kjelen. Rør eventuelt inn en skvett olivenolje* om du ønsker.
Press eller finhakk hvitløk. Når det gjenstår 5 min av koketiden til pastaen, varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig, hvitløk og oregano under omrøring i 1-2 min.
Tilsett hakkede tomater, Hvitløksflørt, kjøttbuljong, sukker* [1/4 ts | 1/2 ts], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og ovnsbakte grønnsaker i stekepannen og la putre i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Anrett pasta i dype tallerkener og topp med ragu. Topp med en klatt ricotta.