Italiensk reke- og laksepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk reke- og laksepasta

Italiensk reke- og laksepasta

med kremet fløtesaus og persillepesto

Det italienske kjøkken har mye å by på, og i dag skal vi lage mat fra havet i form av en herlig italiensk pasta med reker og laks. Vi krydrer sjømaten med persillepesto, som bakes i ovnen. Deretter blander vi reker og tagliatelle med en kremet fløtesaus med sjalottløk, ost, sitron og sukkererter. Vi topper alt med laks, persille og chili.

Allergener:
Fisk
Skalldyr
Sulfitter
Egg
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Bladpersille

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rød chili

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Sitron

150 g

Sukkererter

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1135 kcal
Energi (kj)4750 kj
Fett62.11 g
Mettet fett21.5 g
Karbohydrater84.12 g
Sukker9.2 g
Protein61.14 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann. Skjær sukkererter i to. Grovhakk persille. Skjær sitron i båter. Finhakk eller press hvitløk. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Finhakk sjalottløk. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Stek fisk
2

Tørk fisk og reker med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper. Bland en klype chili (spar litt til pynt), halvparten av persillen, halvparten av hvitløken, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål. Legg fisk med skinnet ned på et stekebrett med bakepapir og hell persilleblandingen over. Stek midt i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Kok pasta
3

Kok pasta og sukkererter i 2-3 min, til ‘al dente’. Rør av og til. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.

Stek reker
4

Når fisken har 3-4 min igjen i ovnen, fordel reker på stekebrettet med fisken og stek ut steketiden. Overfør rekene til en tallerken og dekk til med folie.

Lag saus
5

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og resterende hvitløk i 1-2 min. Strø hvetemel [½ ss | 1 ss] over og rør godt. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, finrevet ost og grønnsaksbuljong og kok i 2-3 min, til sausen tykner. Rør av og til. Rør inn reker, pasta, sukkererter og en skvett sitronsaft. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett kremet pasta på tallerkener og topp med fisk. Pynt med resterende persille og chili (om ønskelig). Server resterende sitronbåter på siden.