Dagens middag bygger på klassiske italienske ingredienser – spaghetti og ricotta – i en deilig blanding med løkstekte reker og ruccola. Retten kan også piffes opp med en klype chili for den vågale. Buon appetito!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
1 pakke
Spaghetti
1 boks
Tomatpure
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
125 g
Cherrytomater
20 g
Ruccola
1 g
Chiliflak
½ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet vann*. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje* i kjelen om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt pasta, men har litt tyggemotstand i midten.
Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Del cherrytomateri to. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk i 4-5 min, til myke. Krydre reker med en klype salt*. Tilsett hvitløk og reker til stekepannen, og stek i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Sett til side på en tallerken. TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og ugjennomsiktige i midten.
Tilsett en ny skvett olivenolje* i stekepannen med reker på middels varme. Tilsett Mamas Favoritt, halvparten av chiliflakene, tomatpuré, sukker* [½ ts | 1 ts], cherrytomater og salt* [½ ts | 1 ts]. Stek i 1-2 min. Tilsett ricotta og worcestersaus. Stek i ytterligere 2-3 min.
Bland spaghetti og pastavann* [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen. Smak til med en klype salt* og pepper*. Bland godt. TIPS: Tilsett mer pastavann om du ønsker en tykkere og mer kremet saus.
Anrett spaghetti med sausen i dype tallerkener og topp med reker og løk. Pynt med ruccola [½ pakke, 2P] og resterende chiliflak. TIPS: Smak til med chiliflak, det er sterkt.