Dagens middag bygger på klassiske italienske ingredienser – spaghetti og ricotta – i en deilig blanding med løkstekte reker og ruccola. Retten kan også piffes opp med en klype chili for den vågale. Buon appetito!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
1 boks
Tomatpure
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
125 g
Cherrytomater
20 g
Ruccola
½ g
Chiliflak
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje i kjelen om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den har litt tyggemotstand i midten.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Del cherrytomater i to.
Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek rødløk i 4-5 min, eller til myke. Krydre reker med en klype salt.
Tilsett hvitløk og reker, og stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte i midten.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen brukt til reker og varm opp på middels varme.
Tilsett Mamas Favoritt, en klype chiliflak, tomatpuré, cherrytomater, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i 1-2 min.
Tilsett ricotta og worcestersaus. Stek i ytterligere 2-3 min.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Bland inn spaghetti og pastavann [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen. Smak til med en klype salt og pepper. Bland godt.
TIPS: Tilsett mer pastavann om du ønsker en tykkere og mer kremet saus.
Anrett spaghetti med saus i dype tallerkener og topp med reker og løk.
Pynt med ruccola og en klype chiliflak om du liker sterk mat.