topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rekepasta

Italiensk rekepasta

med kremet tomatsaus og fersk ruccola

Dagens middag bygger på klassiske italienske ingredienser – spaghetti og tomatsaus – i en deilig blanding med løkstekte reker og ruccola. Retten kan også piffes opp med en klype chili for den vågale. Buon appetito!

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Egg
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

1 boks

Tomatpure

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

125 g

Cherrytomater

20 g

Ruccola

½ g

Chiliflak

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier693 kcal
Energi (kj)2899 kj
Fett27 g
Mettet fett10.6 g
Karbohydrater82 g
Sukker17.4 g
Protein26.5 g
Natrium189 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje i kjelen om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den har litt tyggemotstand i midten. 

Forbered grønnsaker
2

Skjær rødløk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Del cherrytomater i to.

Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].

Stek løk og reker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek rødløk i 4-5 min, eller til myke. Krydre reker med en klype salt.

Tilsett hvitløk og reker, og stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte i midten.

Lag saus
4

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen brukt til reker og varm opp på middels varme.

Tilsett Mamas Favoritt, en klype chiliflak, tomatpuré, cherrytomater, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i 1-2 min.

Tilsett ricotta og worcestersaus. Stek i ytterligere 2-3 min.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Bland sammen
5

Bland inn spaghetti og pastavann [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen. Smak til med en klype salt og pepper. Bland godt.

TIPS: Tilsett mer pastavann om du ønsker en tykkere og mer kremet saus.

Server
6

Anrett spaghetti med saus i dype tallerkener og topp med reker og løk.

Pynt med ruccola og en klype chiliflak om du liker sterk mat.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image