La deg inspirere av det italienske kjøkken og prøv deg på vår variant av den klassiske kjøttsausen. Vi steker svinekjøttdeig, og lar den putre i en tomatbasert saus laget med hvitløk og ketchup. Som tilbehør steker vi paprika og rødløk i pannen, og lager en sprø pangrattatto med panko, revet ost og våre egne krydderblandinger, Hello Sunrise og Hvitløksflørt. Vend spaghettien i sausen, topp med tilbehøret og nyt en deilig og enkel middag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
250 g
Svinekjøttdeig
1 stk
Rødløk
1 stk
Paprika
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 boks
Tomatpure
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Ketchup (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær rødløk i 1 cm brede båter.
Skjær paprika i 1 cm tynne skiver.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek panko [1/2 pose, 2P] og Hello Sunrise i 3-4 min, til gyllent og sprøtt.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland inn finrevet ost og sett til side i en liten skål.
Verm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek grønnsaker i 3-4 min, eller til myke. Legg til side på en tallerken.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min, til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett tomatpure og Hvitløksflørt i stekepannen. Stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], pastavann, ketchup [1 ss | 2 ss], smør [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en kype salt og pepper. La purte i 2-3 min, til noe tyknet.
Vend spaghetti i sausen.
Fordel spaghetti i skåler.
Topp med stekte grønnsaker og pangrattato.