Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens middag er en varmende vegetar-karrigryte med ovnsbakt søtpotet. I tillegg består gryten av løk og paprika samt en fyldig saus med spennende internasjonalt krydder og kokosmelk. Som tilbehør skal vi lage ris med kidneybønner. Retten serveres med frisk chili og koriander. Med denne garanterer vi mette mager!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
150 g
Langkornet hvit ris
½ pakke
Kidneybønner
450 g
Søtpotet
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
½ boks
Tomatpure
4 g
Goan Xacuti
8 g
Panamat
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
200 ml
Kokosmelk
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
1 ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell og skjær søtpotet i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist revet kokos i 30 sek, eller til gyllen. Sett til side i en liten skål.
Skyll kidneybønner.
Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris, kidneybønner [1/2 pakke, 2P] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og sett på lokk.
La putre i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, grovhakk løk.
Grovhakk paprika.
Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen brukt til kokos og varm opp på middels høy varme.
Stek løk og paprika i 2-3 min, eller til møre.
Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], Goan xacuti, Panamat og grønnsaksbuljong. Stek i 1 min.
Tilsett kokosmelk, vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Senk varmen til middels lav og kok i 5 min, eller til tyknet.
Bland inn søtpotet når den er ferdig i ovnen.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.
Grovhakk koriander.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Anrett ris i skåler. Strø ristet kokos over risen.
Legg karrigryte på den ene siden av risen.
Strø over chili og koriander. Klem litt limesaft over hele retten.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.