Dagen middag en varmende vegetar-karrigryte med ovnsbakt søtpotet. I tillegg består gryten av løk og paprika samt en fyldig saus med spennende internasjonalt krydder og kokosmelk. Som tilbehør skal vi lage ris med kidneybønner. Retten serveres med frisk chili og koriander. Med denne garanterer vi mette mager!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Goan Xacuti
1 stk
Løk
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Lime
8 g
Panamat
½ pakke
Kidneybønner
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
450 g
Søtpotet
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
1 boks
Tomatpure
180 ml
Kokosmelk
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
½ ts
Salt til poteter
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1 dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell og skjær søtpotet i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist revet kokos i 30 sek, eller til gyllen. Sett til side i en liten skål.
Skyll kidneybønner.
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris, kidneybønner og salt. Senk varmen til middels lav og sett på lokk.
La putre i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, grovhakk løk.
Grovhakk paprika.
Tilsett olivenolje i stekepannen brukt til kokos og varm opp på middels høy varme.
Stek løk og paprika i 2-3 min, eller til møre.
Tilsett tomatpure, Goan xacuti, Panamat og grønnsaksbuljong. Stek i 1 min.
Tilsett kokosmelk, vann, salt og en klype pepper.
Senk varmen til middels lav og kok i 5 min, eller til tyknet.
Bland inn søtpotet når den er ferdig i ovnen.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Grovhakk koriander.
Skjær lime i båter.
Anrett ris i skåler. Strø ristet kokos over risen.
Legg karrigryte på den ene siden av risen.
Strø over chili og koriander. Klem litt limesaft over hele retten.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.