Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Bladpersille
2 stk
Bladselleri
(Inneholder Selleri)
½ stk
Purre
1 stk
Paprika
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Kjøttbuljong
340 g
Chorizo-pølse
(Inneholder Melk)
½ boks
Tomatpure
150 g
Basmati villris
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 dl
Vann (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 15 min. Ta kjelen av varmen og sett til side til trinn 5.
Skjær chorizo i 1 cm store terninger. Skjær selleri i tynne skiver. Fjern roten og den grønne delen til purre [1/2 stk, 2P]. Halver den på langs og skjær i 1 cm tykke skiver. Skjær paprika i 2 cm terninger.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek chorizo og grønnsaker i 4-5 min. Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] Ay Cajun-ba og en klype salt* og pepper*, og stek i ytterligere 1-2 min. Senk til middels varme, tilsett vann* [1 dl | 2 dl] og kjøttbuljong, og kok i 3-5 min.
Finhakk persille. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], persille (spar litt til pynt) og en skvett vann* i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*.
Bland ris inn i stekepannen med jambalaya.
Anrett jambalaya i dype tallerkener. Drypp over persilledressing og pynt med resterende persille.