Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
25 ml
Hvitvinseddik
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
1 stk
Agurk
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Ingefær
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Gulrot
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
10 g
Sesamfrø
½ stk
Rødløk
3 dl
Vann (steg 1)
etter behov
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
etter behov
Sukker* (steg 2)
Skrell og riv ingefær fint. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av ingefæren og stek i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Sett lokk på kjelen og senk til lav varme. Kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik og en klype sukker* og salt* i en liten skål. Tilsett nok vann* til å dekke løken, og rør for å blande. Sett til side.
Finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet). Grovhakk pak choi til 1 cm tykke skiver. Skjær agurk i tynne halvmåner. Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål, og sett til side.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek sesamfrø i 3-4 min mens du rører. Overfør til en tallerken.
Varm opp stekepannen med en skvett olivenolje* til middels høy varme. Stek hvitløk og resterende ingefær i 1 min. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett gulrot og pak choi og stek i 2 min. Tilsett asiatisk dressing og en skvett vann*. Rør og stek i 30 sek til alt er dekket av saus. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Hell væsken av syltet løk. Anrett ris toppet med kjøttdeig, syltet løk og agurk i dype tallerkener. Strø over ristede sesamfrø og drypp over asiatisk majones.