topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk bowl

Japansk bowl

med kjøttdeig, jasminris og syltet rødløk

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sennep
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

25 ml

Hvitvinseddik

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

1 stk

Agurk

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

1 stk

Ingefær

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Gulrot

20 g

Asiatisk dressing

(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)

10 g

Sesamfrø

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

etter behov

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

etter behov

Sukker* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier823 kcal
Energi (kj)3443 kj
Fett40.6 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater82.15 g
Sukker28.4 g
Protein35.05 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Skrell og riv ingefær fint. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av ingefæren og stek i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Sett lokk på kjelen og senk til lav varme. Kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

Sylt rødløk
2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik og en klype sukker* og salt* i en liten skål. Tilsett nok vann* til å dekke løken, og rør for å blande. Sett til side.

Forbered råvarer
3

Finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet). Grovhakk pak choi til 1 cm tykke skiver. Skjær agurk i tynne halvmåner. Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål, og sett til side.

Rist sesamfrø
4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek sesamfrø i 3-4 min mens du rører. Overfør til en tallerken.

Stek kjøttdeig
5

Varm opp stekepannen med en skvett olivenolje* til middels høy varme. Stek hvitløk og resterende ingefær i 1 min. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett gulrot og pak choi og stek i 2 min. Tilsett asiatisk dressing og en skvett vann*. Rør og stek i 30 sek til alt er dekket av saus. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Hell væsken av syltet løk. Anrett ris toppet med kjøttdeig, syltet løk og agurk i dype tallerkener. Strø over ristede sesamfrø og drypp over asiatisk majones.